Todays look: FRIDA KAHLO

En sån här jag väntat på länge! Så kul att få göra Frida Kahlo! Jag kastas 15 år tillbaka i tiden liksom, när vi hade bildlektioner och satt och pratade om inspirerande konstnärer på gymnasiet. Vi drack te och det var höst och vi var en hel grupp människor som kändes som en enda stor familj.
Det var första gången jag introducerades för Frida Kahlo. Och hon gick rakt in i hjärtat på mig! Inte bara för att hon hade ett svårt livsöde utan även för att hon brann för kvinnofrågor och stack ut hakan, allt detta under den Mexicanska revolutionen. Sen älskar jag hur hon målade också! Sååå härluga färger och direkt från hjärtat.
Har du aldrig läst om henne så googla vett ja! Hon är en riktig ikon värd att minnas och spana gärna in hennes konst. Numera finns den mycket utbrett som Popkonst och är man i Mexico, vilket jag tycker att man MÅSTE besöka någon gång i sitt liv, så finns Frida Kahlo överallt.

Kännetecknet är ju hennes Unibrow som man kanske kan spara ut, hihi! Men i mitt fall går inte det så jag målade med fuktad ögonskugga och pensel. Orangeröd overlinead mun, svart kajal i vattenlinjen och kajal vid övre fransraden. Lösfransar och mascara. Mycket rouge och contour!!

Den fina gula klänningen kommer från Mexico, Cancun och är tyvärr lite svårburen här i Sverige kände jag när jag kom hem. Som bäst kommer jag undan med den på Midsommar, synd för jag tycker den är superhärlig!

Författare: EmelieLundberg

Hemort: Karlskoga Ålder: 33 år UTBILDNING Textilhögskolan: -Design management -Designhistoria -Materiallära textil Malmö Tillskärarakademi: -Mönsterkonstruktion -Modeskiss&Produktion Karlskoga folkhögskola: -Textilår -Bild Gymnasium: Konst & form YRKESERFARENHET Söta Kringlans Café -Konditor 12 år KOMMANDE UTBILDNING: Makeupstudion Education -Fashion & Beauty